میکروسمنت نما متریالی جدید بر پایه سیمان است که با مواد معدنی و پلیمری مخلوط میشود. این متریال مدرن، به عنوان لایهای نازک و مقاوم برای سطوح داخلی و خارجی ساختمانها بهکار گرفته میشود. این روزها بسیاری از افراد اهمیت زیادی به نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی داده و تمایل زیادی به استفاده از ابزار و متریال جدید و مدرن دارند. میکروسمنت نما میتواند به عنوان پوشش نهایی نما در بخشهای مختلف ساختمان بهکار رود. از آنجایی که میکروسمنت نما محدودیتی در اندازه و ابعاد ندارد، میتوان از میکروسمنت فضای باز به عنوان پوششی زیبا و در عین حال مقرونبهصرفه نسبت به نمونههای سنتی استفاده نمود.در این مطلب شما را با میکروسمنت نما، میکروسمنت فضای باز و مزایای این متریال ساختمانی آشنا میسازیم. با ما همراه شوید...
کشور ما تاریخچه درخشانی در زمینه ساخت نماهای زیبا و چشمگیر دارد. در گذشته با استفاده از گچ و آهک، نماها و گچبریهای زیبایی خلق میکردند. با گذشت زمان و پیشرفت صنعت ساختمانسازی، متریالهایی جدید با ترکیبات تازه به بازار آمد.
میکروسمنت نما یکی از نمونههای جدیدی است که در سالهای اخیر به این بازار پررونق آمده و به دلیل مزایای فراوان، توجه بسیاری از معماران و پیمانکاران را به خود جلب کرده است. میکروسمنت فضای باز معمولا به عنوان پوشش نهایی نما در بسیاری از بخشهای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
این پوشش زیبا و منحصربهفرد به دلیل ویژگیهای خاصی مانند ضخامت کم، نفوذناپذیری، مقاومت زیاد در برابر ترکخوردگی و... با استقبال بالایی از سوی کاربران مواجه شده است. بهتازگی زیبایی متفاوت این نوع نما نسبت به سایر روشها، دوستداران نماهای خاص و مدرن را به استفاده از میکروسمنت نما ترغیب میکند.
همانطور که پیشتر گفتیم این پوشش نهایی نما، مزیتهای فراوانی دارد که در این بخش به شرح مختصر چند مورد مهم آن میپردازیم:
برای اجرای این محصول به ماله، لوازم اندازهگیری، دستگاه پرداخت سطوح، سنباده نوسانی و جاروبرقی دارید.
قبل از شروع عملیات باید سطوحی را که قرار است میکروسمنت فضای باز در آن اجرا شود را کاملا تمیز کنیم تا هیچگونه آلایندهای روی سطح مورد نظر وجود نداشته باشد. یکی از مهمترین موارد، خشک بودن سطوح است که باید به کمک دستگاه مخصوص بررسی شود.
اولین لایهای که پس از آماده شدن روی سطح ریخته می شود، چسب مخصوص است که به عنوان زیرساخت و رابط بهکار میرود. این چسب از تغییر میکروسمنت نما در مدت زمان طولانی پیشگیری کرده و موجب کشش بیشتر در سطح و مقاومت بالاتر آن میشود.
در ادامه میکروسمنت با استفاده از ماله فلزی روی سطح مورد نظر کشیده شده و پس از آن با استفاده از دستگاه خشککن و سمباده، میکروسمنت فضای باز و یا سطوح داخلی کاملا صاف میگردد. کار پخش کردن میکروسمنت به وسیله ماله باید دو مرتبه انجام شود که مرتبه دوم از ماله پلاستیکی استفاده کرده و در نهایت به کمک خشککن و سمباده صاف میشود.
موارد استفاده از میکروسمنت برای پوشش نهایی نما، بسیار متنوع است. از میکروسمنت فضای باز برای نمای بیرونی ساختمانهای تجاری، صنعتی، بیمارستانها، و سطوح بزرگ موجود در سالنهای ورزشی و... استفاده میشود. این محصول از طرفی برای سطوح کوچکی مانند دیوارهای داخلی، بخشهای دکوری، کانتر و حتی مبلمانهایی با روکش میکروسیمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
قابلیتهای منحصربهفرد این محصول، امکان اجرای طرحهای هنری توسط آن را امکانپذیر کرده است. اجرای بدون درز، انعطافپذیری بالا، مقاومت در برابر تفاوت دمای زیاد، تننوع در طرح و بافت و رنگ، ظاهر شیک و مدرن و... از جمله مواردی است که میکروسمنت را برای زیباتر شدن نمای بخشهای مختلف ساختمان مناسب کرده است.
سازگاری میکروسمنت فضای باز با کاشی، سنگ مرمر، بتن، گچ و سایر مصالح ساختمانی دست مهندسان را برای اجرای هرچهزیباتر پوشش نهایی نما باز کرده است.
یکی از مزایای برجسته میکروسمنت نما تنوع طرح و رنگ آن است که آن را به محصولی قابل استفاده برای سطوح مختلف مناسب کرده است. این نوع پوشش نهایی نما به هر رنگی که تمایل داشته باشید در خواهد آمد. گرچه رنگ طوسی که رنگ غالب میکروسمنت فضای باز است بسیار جذاب و پرطرفدار است، اما اضافه کردن هر رنگی به خمیر، آن را به رنگ دلخواه تبدیل میکند. علاوه بر طوسی رنگهایی نظیر سبز-طوسی، سفید-طوسی، قهوهای و طوسی تیره جزو پرطرفدارترین رنگهای میکروسمنت نما هستند.
این روزها هزینه بالای خرید مسکن و ساخت و ساز، بسیاری از مالکین را به بازسازی منازل قدیمی تشویق کرده است. اما گاهی هزینه اینکار و دردسرهایی که به دنبال دارد، کار را برای مالکین و مجریان طرح دشوار میکند. از میان پوششهای پلیمری ـ سیمانی، میکروسمنت نما از مناسبترین آنها برای پوشش نهایی نما است. این پوشش چه به عنوان میکروسمنت فضای باز و چه برای بخشهای داخلی ساختمان موردی مناسب با اجرای آسان و قیمت مناسب نسبت به برخی دیگر از مصالح ساختمانی است. البته این متریال تنها به میکروسمنت فضای باز محدود نمیشود و برای استفاده در دیوارهای داخلی سرویسهای بهداشتی، پلهها، دیوارهای آشپزخانه و... نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
از آنجایی که پوشش نهایی نما توسط میکروسمنت نما فقط ۳ میلیمتر قطر دارد، هنگام بازسازی، میتوان بدون تخریب لایههای زیری آن را اعمال کرد. به این ترتیب هزینهای بابت تخریب و کارهای بعد از آن نخواهیم داشت. همین امر سرعت کار را بهطور چشمگیری افزایش میدهد. بنابراین علاوه بر هزینههای جاری در کار اجرای میکروسمنت فضای باز و بخشهای داخلی، در زمان نیز صرفهجویی میشود.
سخن پایانی
طراحی نمای بیرونی و داخلی ساختمان یکی از مهمترین مراحل در طراحی و اجرا بهشمار میرود. در سالهای اخیر که پیشرفتهای چشمگیری در زمینه ساخت مواد پلیمری صورت گرفته، پوششهای زیادی برای استفاده در نمای ساختمان به بازار ارائه شده است. میکروسمنت نما یکی از موفقترین و پرکاربردترین آنها است که به دلیل قابلیتهای فراوان و ظاهر زیبا و مدرن آن بهتازگی توجه بسیاری از معماران و سازندگان را به خود جلب کرده است.